For oss elektronikk nerder

Her finner du masse kul informasjon om elektronikk og data. Disse sidene er ment til hjelp og inspirasjon for deg som er interessert i data og elektronikk.

Hva finner du på disse sidene?

Her finner du detaljerte beskrivelser over standarder, skjema, dokumentasjon fra offisielle og uoffisielle kilder. Siden produktene kan endres flere ganger fra de settes i produksjon første gang er det ikke alltid at de offisielle skjemaene er oppdatert os stemmer med alle produserte versjoner. Vær også obs på at i mange tilfeller brukes plugger og tilkoblinger til helt andre formål enn det de normalt sett er standardisert for.

En god del av den informasjonen du finner på disse sidene er uoffisiell dokumentasjon av funksjoner, spesifikasjoner og tilkoplinger som finnes, men som offisielt ikke støttes. Denne typen dokumentasjon som er ofte laget av en tredjepart. Dette er ting som kan endre seg enormt fra en produkt versjon til neste og faktisk fra en software versjon til neste uten varsel. Vi vil derfor anbefale at du ser på informasjonen du finner her som veiledende


Standarder

Innen elektronikk og data finnes det enormt mange standarder som skal gjøre ting veldig mye enklere. Og for å si det med en gang det gjør det, uten standardene hadde kaoset vært komplett. Det man må vær oppmerksom på er at flere og flere produsenter prøver å snike seg mellom alle patenter og copyrights for å kan presse ned prisene. Resultatet er at man da ender med noe som er nesten standard, eller bastard om du vil. Da hjelper det lite med gode standarder når man har produsenter som ikke følger dem.

Når det kommer til standarder er faktisk data det felte der flest følger standardene. Det til tross for den enorme utviklingen så har altså standardiseringen også hengt med. Det viser at det er faktisk er mulig, det er kun snakk om vilje fra produsenter.

Del dette nå