FairPhone -et skritt i riktig retning

From the earth to your pocket, a smartphone’s journey is filled with unfair practices. We believe a fairer electronics industry is possible. By making change from the inside, we’re giving a voice to people who care.

eller oversatt til norsk:

Fra jorden til din lommen, er en smarttelefons reise fylt med urettferdig praksis. Vi tror en mer rettferdig elektronikkindustri er mulig. Ved å gjøre endringer fra innsiden gir vi en stemme til mennesker som bryr seg.

Dette er de første ordene som møter deg hos mobilprodusenten FairPhone en mobil produsent som er helt utenom det ordinære.

Fairtrade gold sertifisert

Som første og eneste telefon produsent er FairPhone er Fairtrade sertifisert. Noe som garanterer at alle råvarer kommer fra seriøse underleverandører med gode arbeidsforhold.

5 års garanti fra leverandøren

De fleste produkter i dag kommer med 1-2 års garanti fra leverandøren og 2-5 års reklamasjonsrett. Reklamasjonsretten kan ofte være vrien fordi den kommer fra lovverket og er litt diffus. FairPhone har 5års garanti på sine telefoner og du slipper derfor å tenke på reklamasjonsretten. Alt som ikke skyldes en skade du har påført telefonen dekkes av garantien.

Hva skjer etter 5år?

De fleste mobilprodusenter håper du skal kjøpe ny mobil etter 1-2 år. Selv etter 5år vil FairPhone tilby både reservedeler og programvare oppdatering.

Batteribytte og minnekort

FairPhone har selvfølgelig et batteri som er enkelt å bytte. Bak samme dekslet finner man også sim kort og minnekort og de 8 skruene som holder komponentene i telefonen sammen – ingen lim.

Det er like enkelt å bytte ladeport, batteri, kamera, skjerm som der er å bytte simkort og minnekort. Alle nødvendige deler er tilgjengelig på nettsiden deres.

FairPhone 4 er kommet

FairPhone 4 er deres fjerde smarttelefon og den er nå klar for bestilling her. Levering begynner i slutten av denne måneden.

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.