Biden oppretter ‘Right to Repair’ lover, støttes av Apple grunder.

Right to Repair

President Joe Biden vil pålegge den amerikanske føderale handelskommisjonen å utarbeide nye regler for Right to Repair som skal hindre produsenter i å begrense forbrukernes mulighet til å reparere produkter selv eller hos uavhengige verksteder.

Byrået vil til slutt bestemme omfanget av denne ordren. Det forventes at presidentens ‘Right-to-Repair’ direktiv vil omfatte blant annet mobiltelefonprodusenter og forsvarsdepartementets entreprenører som mulige områder for regulering. Teknologiselskaper, inkludert Apple Inc. og Microsoft Corp., har innført omfattende restriksjoner for hvem som kan reparere ødelagt forbrukerelektronikk som spillkonsoller og mobiltelefoner, noe som øker reparasjonskostnadene.

Det forventes også at ordren vil være en fordel for bønder, som står overfor dyre reparasjonskostnader fra traktorprodusenter som bruker proprietære reparasjonsverktøy, programvare og diagnostikk for å hindre tredjeparter i å jobbe med utstyret.

les mer om dette her

Steve Wozniak støtter Right to Repair.

Apple-gründer og grunnlegger Steve Wozniak bryter stillheten og støtter Right To Repair-kampanjen. – Det er på tide å gjøre de riktige tingene, mener han.

Steve Wozniak bryter stillheten i repareringsrettighets-debatten i USA og støtter kampanjen som vil gjøre det lettere å skaffe deler og reparere forbrukerteknologi. Kampanjen jobber for å endre lovene i USA og EU.

Apple-gründer og grunnlegger Steve Wozniak støtter Right To Repair

Apple-gründer Steve Wozniak har brutt stillheten og uttaler seg positivt om kampanjen. I denne videoen levert gjennom videotjenesten Cameo, der man kan betale for å få svar på spørsmål eller få hilsener fra kjente personer, snakker Wozniak om hvor viktig det er å kunne reparere og modifisere enheter. Videoen er et svar på spørsmål fra Youtuber og repareringsrettighets-forkjemper Louis Rossman, som driver Repair Preservation Group Action Fund, en organisasjon som aktivt jobber for repareringsrettigheter.

Du kan støtte kampanjen her

Vi jobber med reparasjon av alle typer elektronikk. Right to Repair vil gjøre både din og vår hverdag enklere. Trenger du hjelp er det bare å ta kontakt med oss.

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.