Tiendebytte 2020

Tiendebytte 2020 flytter helg

Mosjøen Næringsforening har besluttet å flytte Tiendebytte 2020 fra uke 38 til uke 36. Det betyr at årets Tiendebytte går av stabelen 2.9-5.9.

Årsaken til dette er for å unngå kollisjon med annet arrangement. Det skal være et ikke-årlig arrangement på Mo i Rana den «vanlige» helgen som vi pleier å ha Tiendebytte. For å ikke ødelegge for hverandre, har vi etter anbefaling fra Fagrådet for Handel og Arrangement, valgt å flytte vårt arrangement.

Tiendebytte er Norges Eldste Martna, som har mer eller mindre vært arrangert sammenhengende siden 1600-tallet. Tradisjonen med et slik marked skriver seg tilbake til da kirka innførte tiende i 1120. Dette var opprinnelig en arena hvor nordmenn, svensker og samer møttes for bytting og handling av varer før vinteren satte inn. Folket fra kysten byttet varer med folket fra fjellet og dro således nytte av hverandres virke for å berge vinteren over. Tiendebytte arrangeres i september hvert år som et kombinert handels- og kulturarrangement.

Du finner oss i Sjøgata som er en stor del av Tiendebytte hvert år.

Med flyttingen av Tiendebytte 2020 kan vi ikke garantere Tiendebytte-vær ☺

Vi ønsker alle våre gjester velkommen til Mosjøen den 2.9-6.9! Les mer her.

Del dette nå