Om kinesisk nyttår, corona, brexit og leveringstid.

Coeona virus i Kina
Coeona virus i Kina

Alle våre leverandører har lagre utenfor Norge. De aller fleste enten i Danmark, UK eller Kina. Så det vil i praksis si at våre leveringstider vil påvirkes av mye av forsinkelser i forbindelse med kinesisk nyttår, brexit og nå også corona.

Lang erfaring med kinesisk nyttår

Vi har lang erfaring med Kinesisk nyttår og lange leveringstid. Vi lagerfører derfor vesentlig flere varer og komponenter nå enn før. For å hindre at lang leveringstid har stor påvirkning på vår effektivitet. Dette vil også hjelpe oss gjennom brexit perioden. Selv om enkelte spesialbestillinger nok vil ta litt lenger tid enn normalt. Vi gjør alt de vi kan for å ha lager som er så relevant som mulig og leverandører som leverer så raskt som mulig.

Corona og handel

Det vi vet så lang gjennom våre kontakter er at det meste i Shenzhen er stengt. Dette er ikke på grunn av corona, men fordi de fleste som jobber her reiser hjem til sin familie for å feire kinesisk nyttår som normalt. Både i Shenzhen og Hong Kong er det meldt om relativt få tilfeller av smitte. Det er restriksjoner på den offentlige transporten i området. Det er også sendt ut offentlige helse/hygeneråd på linje med det det man kan forvent i Norge ved samme situasjon. Det meste av smitte er konsertert til Wuhan i Hubei provinsen der er tiltakene naturlig nok også kraftigere. Live bilder fra byggingen av sykehuset i Wuhan er her.

Kinesiske myndigheter har utvidet ferien i forbindelse med kinesisk nyttår med en uke og midlertidig stengt steder som naturlig samler folk. Dette i tillegg til at det er begrensinger på transporten, så må man regne med store forsinkelser i vareleveringen fra Kina inntil denne situasjonen er mer avklart.

Oppdatering

Kina har utvidet portforbudet og restriksjonene i vesentlige deler av landet. Foreløpig gjelder dette ut februar. Restriksjonene gjelder nå også varetransport og transportselskaper. Vi har leverandører både i Europa og USA som foreløpig ikke er påvirket av dette. Våre leverandører i Kina og Hong Kong er dessverre hardt rammet. Vi jobber med alternative leverandører der det eksisterer i denne perioden.

27. februar ny oppdatering

Våre lagervarer er fortsatt lite påvirket av corona problematikken. Men en del av våre bestillingsvarer er rammet. Nytt nå er at våre leverandører i Kina og Hong Kong begynner etter hvert å starte produksjon og leveranse igjen. Men etter å ha vært nedstengt i over en måned så er naturlig nok leveringstidene vesentlig lengre enn normalt. Det også restriksjoner knyttet til transport som ytterligere forsinker levering. Helt konkret så betyr dette at vi midlertidig er nødt for å si nei til et lite mindre tall av jobber som krever delelevering fra bla Kina, fordi vi foreløbig ikke har kontroll på leveringstiden.

18. mars Oppdatering

Generelt er lager varer fortsatt ikke et problem. Produksjonen i kina begynner å normalisere seg. Men på grunn av delvis lockdown i Europa er leveringstidene på enkelte bestillings varer ustabile.

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.