Vebjørn Tandberg

Vebjørn Tandbergs industrieventyr.

Han var Norges største teknologigründer. Mannen som bygget seg opp på nordmenns iver etter å høre radio og se på TV.

Bare noen ytterst få ante at det skulle bli noe spesielt med besøket radio-gründeren og industrimannen Vebjørn Tandberg (73) avla på radio- og TV-fabrikken på Brekke i Oslo den 29. august 1978. Som vanlig kjørte han opp foran fabrikkbygningen som var prydet med hans navn. Den velkledde mannen med det lune smilet, kløften i haken, uklanderlig frisyre og avslepet nordlandsdialekt, hadde trappet ned. Han satt ikke lenger i styret til Tandberg Radiofabrikk som han selv hadde etablert 45 år tidligere. Likevel tok han ofte turen til fabrikkbygningene i Maridalen hvor marka møter byen.

Som vanlig ruslet den aldrende elektroingeniøren rundt og småsnakket med funksjonærer og arbeidere − mennesker han nærmest anså som sin familie. I det som var blitt en av Norges største industribedrifter var det blitt rundt 2000 ansatte. Sammen skapte de en årlig omsetning på over to milliarder 2019-kroner.

Det var begynnelsen på slutten for Tandberg Ønsker du lese resten kan du gjøre det hos Vi Menn denne uken.

Vi reparerer Tandberg

Sitter du med en litt sliten skatt fra Tandberg radio fabrikk? Da kan vi hjelpe deg. Vi sitter med flere 10 år med erfaring når det kommer til disse produktene, samt mye original dokumentasjon. Kontakt oss om du ønske service på din Tandberg

Del dette nå