71° nord i Mosjøen

I årets utgave av 71° nord var deltagerne i Mosjøen i hele to episoder. I disse episodene ble mye av det byen har å by på vist frem.

Øyfjellgrotta

Turen startet med en tur gjennom den fantastiske øyfjellgrotta. En 500 meter lang kalksteins-grotte. Du kan lese mer om denne her.

Helgelandstrappa

Delvis dekt av snø under turen ligger Helgelandstrappa en sherpatrapp som blir Norges lengste med 2500 trinn når den er helt ferdig.

Zipline og via ferrata

Øyfjellet byr på mer enn grotter og sherpatrapp. Du finner også via ferrata og zip line. Ziplinen går fra Øyfjellet over Vefsna direkte inn i hotellhagen til Fru Haugans Hotell. les mer her.

Sjøgata

Sjøgata Mosjøen
Sjøgata Mosjøen

Her ligger Nord-Norges lengste sammenhengende trehusbebyggelse fra 1800-tallet. De aller fleste bygningene er vernet gjennom bestemmelsene i reguleringsplanen fra 1985. I tillegg til boliger finnes forretninger, verksteder, museum, hotell og serveringssteder, og hit trekker hele småbyens innbyggere og deres gjester. Les mer her

Og i starten av Sjøgata ligger vi

Er det noe vi kan hjelpe deg med så finner du mer informasjon om oss her.

Fikk du ikke med deg 71° nord?

Ikke fortvil både episode 9 og episode 10 ligger ute på på dplay.no

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.