Hele Bulgaria hacket

Hacking
Hacking

I et gigantisk hackerangrep mot skatteetaten i Bulgaria har hackere fått tilgang til personlig informasjon til over 5mill personer. Dette utgjør alle voksne skattepliktige i Bulgaria.

Ifølge CNN dreier seg om skatteinformasjon og personinformasjon fra skatteregistret. Dette er informasjon som ikke kan endres og derfor vil være gyldig i mange år. Denne typen informasjon har vesentlig høyere verdi i feil hender enn kredittkortinformasjon og brukernavn/passord.

Hjelper ikke å bytte passord

I dette tilfellet derimot er det snakk om skatteinformasjon og personinformasjon som ikke kan endres. I de fleste tilfeller når hackere stjeler data så er det fra en eller annen online tjeneste og man må bytte passord eller sperre et kerditkort for at hackerne skal kan utnytte informasjonen som er stålet. Det går altså ikke i dette tilfellet. Her snakker man om at det er fast personinformasjon som er stålet som man selv ikke kan hindre at blir missbrukt på noen måte.

Mann i 20 årene pågrepet

En mann i 20-årene er pågrepet av bulgarsk politi i forbindelse med hacker-angrepet. Han har fått sin mobiltelefon og datamaskin konfiskert av myndighetene mens de gjennomfører en granskning av angrepet. Datamaskinen og programvaren brukt i angrepet ledet politiet til den mistenkte, om 20-åringen blir tiltalt for angrepet risikerer han åtte år i fengsel.

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.