Google dropper Huawei

Google og Huawei har lenge hatt et tett samarbeid, noe vi har fått understreket på opptil flere mobillanseringer de siste årene, der ordene «worked closely with Google» stadig har blitt rukket frem.

Det siste året har det vært mye debatt omkring Huawei, siden kinesiske selskaper er lovforpliktet til å samarbeide med landetes myndigheter i etterforskningsarbeid, etter en lovendring i 2017.

Det har gjort at mange land nå er skeptiske til å bruke Huawei-utstyr til utbyggingen av 5G-nettet, i frykt for spionasje. Huawei har hele veien bedyret sin uskyld, og blant annet tilbudt Norge en såkalt «No-spy agreement», altså en avtale der Huawei skriver under på at de aldri vil sende informasjon til noen myndigheter – kinesiske eller andre.

Men til NRK sier Politiets sikkerhetsjeneste (PST) at det ikke er nok.

Tidligere denne uka havnet Huawei på det amerikanske handelsdepartementets «svarteliste», som i praksis betyr et forbud mot amerikansk eksport til Huawei uten spesifikk godkjenning fra Det hvite hus, som nok henger sammen med både spionasjefrykten og handelskrigen mellom de to gigantene.

Google stenger dørene

Forbudet gjelder både maskinvare og programvare, og ifølge Reuters har Google nå blokkert sine tjenester for Huawei og fjernet selskapets Android-lisens – etter pålegget fra amerikanske myndigheter.

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.