Har du en Tandberg? -Ekte nostalgi

Sitte du med en litt sliten skatt fra Tandberg? Det er mange radioer og forsterkere fra både Huldra, Sølvsuper og TR seriene som fortsatt er i full drift idag. Ønsker du å bruke ditt klenodium til annet enn pynt, så reparerer vi Tandberg, Radionette, Philips og andre merker.

 

 

Vi reparerer Tandberg -Ekte nostalgi.

Vi har deler, skjema og reparerer både radio, forsterkere, båndopptakere, platespillere, kassettspillere. Så ta med din litt slitne traver å kom innom så hjelper vi deg.

Tandberg sølsuper
Tandberg sølsuper fortsatt en av verdens beste radioer.
Tandberg TR 2025
Tandberg TR 2025 Fortsatt en knakende god reciver trenger som regel bare til omsorg for å låte like bra som når den var ny.

Litt mer om Tandberg:

Radiofabrikken startet med tre ansatte i lokaler i Kongens gate 15, Oslo, i 1933. Den ble raskt utvidet, og flyttet i 1936 til Folkets hus i Schleppegrellsgate 32. I 1939 flyttet fabrikken som da hadde 90 ansatte til Malmøgate i Oslo. I denne perioden ble varemerker som Tommeliten, Corona, Huldra og Sølvsuper introdusert.

I 1951 ble det bygget en stor fabrikk på 9 600 kvm på Kjelsås (TR1). I 1962 ble denne utvidet med en høyblokk som inneholdt laboratorium og forskningsanlegg (TR2).

Båndopptakere ble tidlig en suksess for firmaet; den første modellen het TB1, og var en stor suksess. Dette var en to-spors maskin som medførte at man måtte snu båndet for å spille på det andre sporet. Fordelen med nesten alle Tandbergs maskiner var at det i stor grad var mekanisk overføring av alle vitale deler. Det ble tidlig benyttet PVC-bånd (polyvinylklorid) til disse maskinene.

Bedriften ekspanderte utover hele 1950- og 60-tallet med blant annet ny fabrikk på Kjeller, (TR3), men møtte etter hvert større konkurranse fra utlandet.

I 1970 ble datadivisjonen grunnlagt. Denne krevde i starten store investeringer i produktutvikling, uten å kunne generere inntekter på flere år. Dette bidro til å svekke bedriftens økonomi, selv om teknologien var meget lovende[2].

En annen norsk radiofabrikk, Radionette, fikk økonomiske problemer på begynnelsen av 1970-tallet, og ble fusjonert med Tandberg i 1972 etter statlig innblanding.

Bedriften ekspanderte stadig. En fabrikk i leide lokaler på Notodden åpnet i 1973, en selveid fabrikk på Skullerud i Oslo (TR4) åpnet i 1974, og en fabrikk i Haddington i Skottland i 1975, Tandberg Electronics. I 1976 hadde Tandbergs Radiofabrikk rundt 3 100 ansatte og en omsetning på ca. 670 mill kr. Les mer her.

Om Tandberg konkursen

I desember 1978 ble Tandbergs Radiofabrikk AS slått konkurs. Det var til da den største konkursen i norsk industrihistorie. Den rammet ikke bare Tandbergs Radiofabrikk, som da hadde eksistert i 55 år, men også Radionette AS, som noen år tidligere var innlemmet i Tandberg-konsernet.

Avis oppslag fra Tandberg konkursen.
Avisoppslag fra Tandberg konkursen.

Ved konkurstidspunktet sysselsatte Tandberg-konsernet rundt 3.300 ansatte. Selv i dag vil mange huske konsernet som en nøkkelbedrift i norsk industri, ikke minst fordi produktene som ble utviklet og produsert der nådde høyt ry på markeder over hele verden.

Nedturen for konsernet begynte for fullt i første halvdel av 70-årene og først og fremst etter at Tandberg ble presset til å overta Radionette-bedriften. Bedriftens situasjon på 70-tallet og ikke minst konkursen i 1978 fikk stor oppmerksomhet over hele landet. At gründeren Vebjørn Tandberg tok sitt eget liv, gjorde ikke oppmerksomheten og spekulasjonene mindre. Les mer.

[DISPLAY_ACURAX_ICONS]Du finner oss på Facebook, Google+, Twitter og Linkedin

Ghetto blaster – Vintage kassettspiller

Ghetto blaster – Vintage kassettspiller

Ghetto blaster eller boombox var den hotteste av den hotteste når den bærbare kassettspillere ble populær på 80 tallet. Mange av disse vintage spillerne står […]

Del dette nå
iPhone 8 skjermer på lager

iPhone 8 skjermer på lager

Har du en iPhone 8 med knust skjerm? Vi har nå fått inn skjermer til iPhone 8 på lager. Så om du har vært uheldig […]

Del dette nå
Vannskade? Ris fungerer ikke

Vannskade? Ris fungerer ikke

Har du mistet din mobil i vann eller sølt veske på din pc? Mange er uheldige og opplever vannskade. Hva er de meste effektive rådene […]

Del dette nå
Uttrekkbar ladekabel med lys for Iphone. Kun 129,-

Uttrekkbar ladekabel med lys for Iphone. Kun 129,-

Vi har nå fått inn uttrekkbar ladekabel for iPhone. Dette er stilige kabler i 10 forskjellige farger med skiftende lys. Disse kablene er uttrekkbar og […]

Del dette nå
PowerBank på lager lager fra kun129,-

PowerBank på lager lager fra kun129,-

Vi har nå flere typer PowerBanker på lager. fra 2600mAh til 5200mAh Alle våre PowerBanker er bygget med høykalitets 18650 Li-Ion celler fra Panasonic og […]

Del dette nå
Har du en Tandberg? -Ekte nostalgi

Har du en Tandberg? -Ekte nostalgi

Sitte du med en litt sliten skatt fra Tandberg? Det er mange radioer og forsterkere fra både Huldra, Sølvsuper og TR seriene som fortsatt er i […]

Del dette nå
USB-lader for bil fra 29,-

USB-lader for bil fra 29,-

Vi har nå fått inn flere typer USB-lader for bil. Disse plugges i sigarettenner-uttaket og kan lade fra 1 til tre mobiler og nettbrett. Enkel […]

Del dette nå
Trådløs mus 2,4GHz kun 129,-

Trådløs mus 2,4GHz kun 129,-

Vi har nå fått inn flere stilige trådløs mus modeller. Alle leveres med nano-mottaker som nesten ikke stikker ut av usb-kontakten og kan derfor alltid […]

Del dette nå

 

 

Del dette nå

75 Responses to Har du en Tandberg? -Ekte nostalgi

 1. Avatar Roger Pettersen
  Roger Pettersen says:

  Hei. Har bruk for et mellomhjul og ei pressvalse til 9100x..Får man tak i dette?

  • Nei, disse må behandles, repareres eller regummieres alt etter hva som kreves i hvert enkelt tilfelle.

  • Avatar Arild Tangjerd
   Arild Tangjerd says:

   Hei, mitt navn er Arild. Jeg har et spørsmål som kanskje er littvanskelig. Jeg har et gammelt radio – apparat. Jeg husker ikke om det er Tandberg eller Radionette, men modellen er fra 1947, og den har nummer 4. Den har en stor spole bestående av en kveil med koppertråd uten isolator. Den er ødelagt, fordi den har blitt overbelastet. Ellers skal apparatet til service og kontroll, slik at den fremstår mest mulig som ny. Har du deler til et slikt gammelt radioapparat? Mvh Arild Tangjerd, haugesund

   • Hei
    Selv om jeg ikke vet nøyaktig hvilken radio og spole/trafo du snakker om, så vil svaret ble det samme: Alle spoler og trafoer denne tidsepoken er hånd-viklet og må håndvikles på ny om de er skadet.

    • Avatar Arild tangjetd
     Arild tangjetd says:

     Nye opplysninger om radioapparatet: det er en 1947 modell Tandberg sølvsuper 4. Prisen på radioapparatet var kr 440,-, og produksjonsdata var 1/7 1947. Ja og avgiften var på 37,50. Går det an å gjøre noe med dette gamle apparatet? F.eks reparere trafo? Hvor mye kan dette arbeidet komme på? Går det sn å demontere trafo og reparere den? Dels på et verksted slik som du har? Kan di/ dere gjøre jobben?

     • I teorien så er trafoen mulig å reparere. Hvor praktisk mulig det er innenfor fornuftige økonomiske rammer kommer helt an på hvor skadet den er og hvor dypt det ligger. Reparasjon av en trafo kan være alt fra noen minutter til flere dagers jobb.

 2. Er det mulig å få tak i mellomhjul til TB11?

 3. Avatar Rune Røyset
  Rune Røyset says:

  Hei
  Har en sølvsuper 12 som har problemer med kanalvelger/høytalerutganger,kan virke som at kanalvelger fusker. Har De Kanalvelger(for høytalerutganger) på lager? Om eg evt. sender radioen til dykk for skifting av denne kan De sei en ca pris?

  • Hei, Vi kan hjelpe deg, men for å kan si noe mer om hav som feiler din Sølvsuper 12 så må vi ha den inn på verksted. Deler som ikke er i produksjon som kanalvelger ol blir overhallet om nødvendig ikke byttet. Adresse og mulighet for å registrere servicen finner du her.

   • Avatar Kjetil Hestsveen
    Kjetil Hestsveen says:

    Hei jeg tenker å kjøpe en FM radio tanberg , har dere et forslag ? Liker teak møbler ,nostalgi og Tanberg lyd. Og dere vet sikkert hva som lar seg fikses og om kvalitet

    • Generelt er alle Tandberg gode radioer med varm og god lyd. Uansett så må du normalt påregne litt service på alle Tandberg radioene på grunn av alderen. Hvor mye er mer avhengig av hvordan de har vært brukt og oppbevart gjennom årene enn nødvendig vis modell. Det er uhyre sjelden vi opplever Tandberg radioer som ikke er reparerbar.

 4. Avatar Stein Magne Hop
  Stein Magne Hop says:

  Hei. Jeg har en Tandberg TCD320 som starter avspilling av kassett på vanlig måte, men høyre motor lager en klikkelyd og stopper veldig fort under avspillingen. Kapstanaksler og gummihjul fungerer normalt. Kan dette fikses bare ved å bytte motor? Mvh Stein Magne Hop, Larvik

  • Det er sjelden motorfeil på disse. Feilen ligger som regel andre steder enn i selve motoren enten mekanisk eller elektronisk. Om du skulle være uheldig å ha en motorfeil så er det å skaffe ny motor å bytte den ikke et alternativ. Man må som regel overhalle den gamle.

 5. Avatar Asmund Bjørshol
  Asmund Bjørshol says:

  Hei. Har en TR-2075 som av og til ikke fungerer. Setter inn et annet preamp-kort så funker den. Kan du se på den og evnt få den til? Asmund

 6. Tandberg integrated Amplifier 3012 skurrer når volumtasten dreies. Kan det enkelt fikses?

 7. Avatar Per Kjell Østerbø
  Per Kjell Østerbø says:

  Har en Sony ICF-2001D som skjermen har delvis blitt svart er det noe dere kan hjelpe med med?

 8. Avatar Per Kjell Østerbø
  Per Kjell Østerbø says:

  Hei Har en Huldra, som virker bra, men jeg lytter mye på DAB, er det mulig å bygge inn en DAB mottaker i den?

 9. Avatar Steinar Bell
  Steinar Bell says:

  Hei har ein tanberg 3004 kasett spiller
  Går det å reparere alt virker men den drar ikkje kasett bandet runt
  Å to høytalere 3005
  Vet du om det går å få tak i mellomtone ?

 10. Avatar Bjørnar isaksen
  Bjørnar isaksen says:

  Har en sanyo forsterker ca 30 år gammel er dette noe dere reparer?

 11. Avatar Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen
  Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen says:

  Hei 🙂

  Har en gammel Sølvsuper 75, som sårt trenger litt kjærlig pleie og omsorg!

  Jeg brukte den som radio på slutten av 80-/ begynnelsen av 90- tallet, etter dèt ble den stuet vekk i kjelleren.
  Nå om dagen hjelper jeg mine foreldre med å rydde opp i barndomsheimen, og da dukket sølvsuperen opp igjen!

  Jeg kunne meget gjerne tenke meg å få satt denne i stand igjen!!
  Har dere et verksted el. lign. det var mulig å stukket innom en tur, og fått en vurdering…?

  Med vennlig hilsen

  Olav Kyrre von Tangen Ludvigsen

 12. Jeg har en 3300x båndspiller. Men nå vil ikke den røde knappen holde seg inne, så det blik ikke opptak. Min venn har samme problem. Er dette en enkel sak?

  • Om det er record knappen du tenker på (siden det er flere røde knapper på denne) så er det nok på tide med sen service gjennomgang av mekanikken. Du kan sende det til oss adresse og informasjon finner du her

 13. Har en tandberg tr 3080 som har vert på verksted i bergen ett år nå uten at det har klart å reparere den. Er dette noe dere er eksperter på?

 14. Avatar Willy Wiksaas
  Willy Wiksaas says:

  Reparerer dere Blaupunkt Sultan…?

 15. Avatar Trond Solvang
  Trond Solvang says:

  Hei.
  Kom over en Radionette K2 kraftforsterker som trenger nye “knotter”
  Er slikt å oppdrive?
  Hva tar dere for en evt. Overhaling?

 16. Hei
  Har en “Haugtussa 3” fra Edda som det ikke lenger er liv i, er dette noe dere kan finne ut av om vi tar den med?

 17. Avatar Einar Stokke
  Einar Stokke says:

  Hallo
  Har en luxor radio /grammofon som ikke virker kan dere gjøre noe?
  Mvh einar

 18. Avatar Toralf Tomren
  Toralf Tomren says:

  Hei. Har en Sølvsuper der lyse pærene ikke lyser, men ser ut til å være i orden. Kan det være sikring som er gått. Radioen fungerer ok, men AM søker er fast.
  mvh Toralf Tomren

  • Hei
   Generelt sett så ryker ikke sikringer uten at det er en annen feil som forårsaker det, Så å skifte sikringer vil aldri rette noen feil. Om søkeren sitter fast er det normat sett snakk om generelt vedlikehold. Dette må gjøres korrekt eller kan man skades AM/FM kretsene.

 19. Avatar Arne Tønnessen
  Arne Tønnessen says:

  Takk for svar. Jeg sender den over nyttår.
  Mvh Arne Tønnessen

 20. Avatar Arne Tønnessen
  Arne Tønnessen says:

  Hei, jeg har en Sølvsuper 12 hvor balansekontrollen er delvis defekt, skurrer og fusker. Kan dere reparere den?
  Tenker å henge på en Chromecast Audio når FM slukkes.

  • Ja det er bare å komme innom med den eller sende den til oss adresse finner du her

   • Avatar Arne Tønnessen
    Arne Tønnessen says:

    Hei igjen, jeg har fikset balansekontrollen på min Sølvsuper 12 med kontaktspray. Funker fint nå, men høyre kanal har for lavt lydnivå. Dette gjelder uavhengig av input-kilde (FM / Tape).
    Kan dere gjøre noe med dette?

    • Ja det er bare å komme innom med den eller sende den til oss. På grunn av alderen er det ofte flere ting som plager disse. Vi gjør også oppmerksom på at bruk av feil type spray, feilsøking og/eller deler kan overtid skade mer enn det reparerer.

 21. Avatar Harald Jensen
  Harald Jensen says:

  Jeg har en gammel Huldra 10 som må repareres. Kan jeg send den til dere med informasjon om avsender

 22. Avatar Harald Jensen
  Harald Jensen says:

  Jeg har en gammel Huldra 10 som må repareres. Kan jeg send den til dere med informasjon om avsender.

 23. Avatar Stein Inge Skaar
  Stein Inge Skaar says:

  Hei sann,har en tandberg tr 2075 mk 2 og en tandberg cross field 9000 x å en tandberg tcd 330 som jeg ville ha hatt inne hos dere får å se om det funker,å kanskje en verdivudering på det. Er dette noe som kunne gått an? Og hvor holdere dere til i landet?

  • Reparasjon og service på disse er ikke noe problem. Du finner oss i Sjøgata i Mosjøen mer info finner du her. Ønsker du å sende det til oss, finner du mer info og du kan registrere det her. Når det gjelder verdivurdering er ikke det noe vi driver med, vi forholder oss i de fleste tilfeller kun til hva hver enkelt kunde ønsker å koste på sitt produkt.

 24. Hei. har en huldra 10 som suser en del og brummer litt når jeg har hodetelefoner plugget i, og jeg må skru opp lyden ganske så høyt for å overdøve det. Suset øker og avtar når jeg vrir på diskantkontrollen. Brummingen øker med mer bass. Har renset potmeteret uten at det hjalp. Ellers fungerer apparatet fint.
  Er dette noe dere kan få orden på, eller noe jeg må leve med?

  • Dette er ganske vanlige symptomer på Tandberg siden de begynner å bli noen år. Det skyldes som regel flere små feil der de fleste er enkle å reparere. Så du skal bare sende den til oss så skal vi hjelpe deg med dette.

 25. Hei. har en huldra 10 som suser en del og brummer litt når jeg har hodetelefoner plugget i . Suset øker og avtar når jeg vrir på diskantkontrollen. Brummingen øker med mer bass. Har renset potmeteret uten at det hjalp. Ellers fungerer apparatet fint.
  Er dette noe dere kan få orden på, eller noe jeg må leve med?

 26. Avatar Frode Svensson
  Frode Svensson says:

  hei

  jeg har en TB 1 i funksjonsdyktig stand og med orginal dokumentasjon ( uten mic.)
  hvad vil du anslå at salgsverdien vil være?

  vh Frode

  • Hei, vi driver elektronikkverksted og forholder oss derfor for det meste til hva hver enkelt kunde ønsker å koste på sitt produkt og ikke nødvendigvis markedspris. Vi har derfor liten forutsetning til å si noe om salgsprisen på slike produkter.

 27. Avatar Magnus Skulbru
  Magnus Skulbru says:

  Hei!

  Har kommet over en Tandberg Model 4 båndopptaker. Den starter og alt når man setter i strømmen, men selve hjulene beveger seg ikke verken ene eller andre veien. Er dette noe dere eventuellt kunne visst hva er?

  På forhånd takk!

 28. Avatar Marius Åsenhus
  Marius Åsenhus says:

  hei har 3 tandberg sølvupere 2 stk 11-73 med gåen venstre kanal på begge en med mye diskant sus og den andre funker den ikke i det hele tatt. og en ss12c også med halveis gåen venstre kanal den funker men gir ikke lik lyd. hvor mye sånn ca koster det for å få fikset disse?

  • Det er sjelden store feil på disse, men på grunn av alderen kan det være flere små. Får å gi deg en nøyaktig pris på reparasjon må vi ha de inn på verksted for sjekk. Du finner adresse samt at du kan registre radioene her.

 29. Avatar Inge Sigbjørn Olsen.
  Inge Sigbjørn Olsen. says:

  Hei. Da vi rydda huset etter mamma, fant vi den gamle Tandberg T-2 spoleband spilleren i ei eske på loftet. Når jeg setter på strømmen ser det ut til at alt virker. Mikrofon og ledninger for tilkobling til radio ligger i siderommet. Men ut fra bilder så er de originale bryterne ( avlange hendlene ) som betjener playback / record og den som er til hastighet ( bak mellom spolene ) byttet ut med noen runde. Skulle gjerne hatt de originale. Er det mulig å skaffe de?

  • Hei det finnes ingen som produserer originale Tandberg deler lengre. Om man skulle få tak i originale deler brukte eller ubrukte så vil plasten i de fleste tilfeller være så gammel å sprø at det ikke er å anbefale. Det beste er å bygge om ved hjelp av uoriginale deler.

 30. Avatar Thor Granli
  Thor Granli says:

  Hei,
  Vurderer å kjøpe en Sølvsiper 12 på Finn.no.
  Den ser helt fin ut og er det ifølge selger.
  Mitt spørsmål er om det er enkelt å finne kabler som passer fra dagens standard på plate- og CD spiller over på Tandbegen? Og høyttalerkabler ?

  Mvh Thor

  • Vi har din plugger (pluggen som brukes til platespiller og tape inngangen) samt pluggen som brukes til høyttalerutgangen på Sølvsuper 12 inne på lager. Dagens platespillere/cd-spillere leveres med litt forskjellige plugger phono, 3,5 mm jack med og uten kabel. Vi har flere komplette overganger på lager men om vi ikke skulle ha den korrekte overgangen så har vi det som trengs for å lage den.

 31. Avatar Knut Skogstad
  Knut Skogstad says:

  Hei. Har en Sølsuper 10 som mangler den blanke fronten på volum-, høyttaler-, bass- og diskantknappene. Kan dere skaffe noe sånt?

  • Nei, Nye originale modell spesifikke deler til Tanberg er ikke mulig å skaffe. Om man skulle få tak i originale deler brukt eller ubrukt er disse like gamle og slitne som de du allerede sitter med. Så min erfaring er at det alltid er best å prøve å reparere eller tilpasse uoriginale deler.

 32. Avatar Ivar Grindvik
  Ivar Grindvik says:

  Jeg har en Sølvsuper 12 der snora på stasjonssøkeren har gått av. Kan jeg sende radioen til Dere for reparasjon, eller må jeg møte opp hos Dere med radioen?

 33. Har du spørsmål eller kommentarer til denne saken kan du skrive det inn her.