Nytt tordenvær venter inn over Mosjøen i kveld.

Nytt tordenvær på vei i kveld

Et skikkelig tordenvær rammet Helgeland mandag. Og mye elektronisk utstyr ble ødelagt. I kveld melder metrologoene at det skal komme et nytt tordenvær inn over helgeland. Se vær meldingen på yr.

Enkle tiltak for å unngå skader ved tordenvær:

1: Dra ut stikkontakten til elektrisk/elektronisk utstyr FØR tordenværet begynner. Husk også antennekabel, nettverksabel og telefonkabel.

2: Å slå av apparater, nettbrytere, sikringer og lignende har liten effekt. Fordi slår lynet først  ned hopper det over brytere og skader apparatene du har tilkoblet selv om de er avslått. Det eneste som fungerer i tordenvær er å ta  ut kontaktene.

3: IKKE RØR utstyr som er tilkoblet det el-nettet, antenne, kabelnett eller telefonnett under tordenvær. Skulle du ikke rekke å trekke ut kontaktene FØR tordenværet starter er det beste du kan gjøre å håpe det går bra. Det er livsfarlig å fikle med kontakter under tordenvær.

4: Mobiltelefon, nettbrett, og bærbar pc kan trykt brukes i tordenvær hvis du ikke har laderen eller andre kabler tilkoblet. Inne i bilen kan du trykt lade disse enhetene også i tordenvær.

5: Hvis du IKKE skulle rekker å ta ut kontaktene før tordenværet begynner, så gjør det ingen forskjell om om du bruker apparater som tv, tuner, trådløs-ruter så lenge du IKKE BERØRER DISSE FYSISK. Slår lynet ned er sannsynligheten like stor for at de vil ryke enten de er i bruk eller ikke.

Nytt tordenvær venter inn over Mosjøen i kveld.
Nytt tordenvær venter inn over Mosjøen i kveld.

Oversikt over mandagens tordenvær.

Oversikt over mandagens Tordenvær
Det lynte så mye at vi ikke kunne telle dem sierInger Nordin, førstekonsulent ved Meteorologisk institutt, avdeling klimatjeneste, sitter med oversikten.

De mange kryssene som markerer nedslagene ligger så tett at det er umulig å si hvor mange lynnedslag som traff Helgeland på mandag, sier Nordin.- Ikke over ennå Hun kan dessverre også fortelle at det ligger en front med byger utenfor Helgelandskysten.- Det betyr at uværet ikke er over riktig ennå.

Del dette nå

One Response to Nytt tordenvær på vei i kveld

  1. Pingback:Ønsker alle en riktig god helg - Elektronikk-Service -Når servicen teller