Ny type virus spres via Facebook

Den nye typen virus sprer seg også via Facebook i Norge. Brukere mottar en melding på Facebook med noe som ser ut som et bilde i et vedlegg. Dersom mottakeren åpnet filen, blir PCen infisert og viruset sprer seg videre. Det ser ut som viruset først og fremst tjener penger for bakmennene ved hjelp av din pc.

Ny type virus herjer på facebook
Slik ser direktemeldingen ut på facebook. Åpner du filer blir din pc infisert av virus.

Ny type virus graver etter digital valuta.

Viruset bruker din pc for å “grave” etter såkalt “digitale valutaer”. Det vil si at om din pc er infisert av dette viruset vil din pc bruke mye ressurser på å løse komplekse matematiske operasjoner. Dette gjør hackere for å bruke din maskin for å grave frem digital valuta. Det finnes flere digitale valutare men Bitcoin er den mest kjente. Les mer om Bitcoin her

Virus sprer seg på Facebook via direktemeldinger – NorSIS.

Del dette nå