Ny svindel via id-tyveri

Svindelforsøk bassert på ID-tyveri
Denne nye svindelformen er i ferd med å ta av og er bassert på ID-tyveri

Sleipere enn dette blir man ikke – de får pengene og du får gjelda!

«Jeg kom til å taste feil kontonummer da jeg skulle gjøre en overføring. Pengene skal dermed ha havnet på din konto, og jeg hadde satt pris på om du kunne tilbakeføre disse til kontonummer xxxx.xx.xxx.xx. Overføringen er på 150.000 og du finner den i nettbanken din datert den 18.01. Takk for at du tilbakefører»

Slik starter svindelen som blomstrer for skumle bakmenn i disse dager. Med trygg telefonrøst og et stemmeleie som vitner om selvsikkerhet ringer svindlere rundt og ber deg tilbakeføre penger som dessverre har havnet på din konto ved et uhell.

Problemet er bare at svindleren har lånt opp pengene i ditt navn kun få dager tidligere og fullføring av svindelen er din videreføring av pengene. Om du gjør som du blir bedt om vil svindleren bli sittende igjen med pengene, og du med en gjeld på 150.000 kroner.

Svindelforsøk bassert på ID-tyveri
Denne nye svindelformen er i ferd med å ta av og er bassert på ID-tyveri

Det hele er en sofistikert form for ID-tyveri.

Flere av de som har blitt utsatt for denne formen for svindel er eldre og uføre, som gjerne er mindre kritiske til en oppringning fra en veltalende person som bare skal rette opp en feiltasting.

Les mer her

Del dette nå

Av Johan Helge Bogfjelldal

Johan Helge Bogfjelldal overtok Elektronikk-Service i år 2000 og eier og driver firmaet idag . Elektronikk-Service har lange tradisjoner som elektronikk og data verksted i Mosjøen. Verkstedet er i dag lokalisert i Sjøgata -Der vi møtes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.