Kredittkort hacket

2000 norske kredittkort hacket

Hvis du var i USA i tidsrommet mellom 27. november og 15. desember i år, og tilfeldigvis handlet med kredittkort i et Target-kjøpesenter, burde du ta en telefon til kortselskapet ditt rimelig kvikt.

Kjeden forteller nemlig nå at ukjente hackere har fått tilgang til informasjon om både debet- og kredittkort fra hele 40 millioner av deres kunder. Informasjonen det dreier seg om er navnet på kortholderen, kortets utløpsdato, hele kortnummeret og CCV-koden.

DNB bekrefter at norske kredittkort er berørt av det enorme datainnbruddet i USA.

– Basert på den informasjon vi har nå kan rundt 2000 norske kort være rammet av dette tyveriet. Disse kortene er trukket ut og lagt til spesialovervåkning i sikkerhetssystemene. Hvor mange av disse 2000 kortene som gjelder DNB har vi ikke oversikt over akkurat nå, men uansett er ikke dette veldig mange kort, mener kommunikasjonsrådgiver Espen Brynsrud i DNB.

Brynsrud forteller at DNB har sanntidsovervåkning på kortene de har utstedt, og mener de burde være veldig godt rustet i slike saker.

– Sanntidsovervåkning betyr at vi ser når ditt kort blir brukt, og systemet skjønner at du ikke kan være på julehandel i Oslo og bruke kortet i USA samtidig. Kundene vil høre fra oss dersom det skjer aktivitet på kortene – basert på denne hendelsen, forteller han til Hardware.no.

Kredittkort hacket
2000 norske kredittkort i hackernes hender.

Target vil etterforske saken

Target forteller at de begynte å etterforske innbruddet så snart de fant ut av det, men at de ikke vet hvem som står bak. Kjeden har inngått et samarbeid med et ledende etterforskningsfirma for å komme til bunns i hva som har skjedd, og hvordan de kan forhindre at noe liknende skjer igjen – i tillegg til selvfølgelig å ha varslet myndighetene.

– Vi anbefaler også at du leser nøye gjennom informasjonen i dette skrivet for å lære om noen skritt du kan ta for å beskytte deg mot potensielt misbruk av kredittkort informasjonen din. Du bør også være på vakt mot svindel og identitetstyveri ved å følge med på kontoutskriften din, og sjekke kredittvurderinger av deg selv, skriver Target.

Selskapet forsikrer videre kunder som har handlet på Target-butikker i Canada om at deres informasjon er sikker, og at problemet kun omhandler kunder i butikker i USA. Dersom du er bosatt i USA, kan du lese tips rettet spesielt til deg i hele brevet fra Target.

Del dette nå

One Response to 2000 norske kredittkort hacket

  1. Avatar Kredittkort
    Kredittkort says:

    Håper at Norske nettbutikker og norske kredittkort har bedre sikkerhet!